Puristaminen metallin muokkausmenetelmänä
Puristaminen (toiselta nimeltään myös meisto tai meistaus) on ohutlevytuotteiden työstömenetelmä, jolla materiaali leikataan ja työkalulla puristamalla muotoillaan haluttuun muotoon. Menetelmästä voidaan käyttää myös nimitystä stanssaus. Puristintuotteita voidaan valmistaa joko jonotyökaluilla tai moniluistikoneilla.
Oletko suunnittelemassa uutta tuotetta?
Puristintuotteiden valmistuksessa käytetään yleensä joko puristin- tai moniluistiteknologiaa. Meconetin oma työkalusuunnittelu takaa oikeat raaka-ainevalinnat ja tuotteiden valmistuksen järkevällä ja kilpailukykyisellä menetelmällä. Näillä valinnoilla on oleellinen vaikutus tuotteen teknisiin ominaisuuksiin, toiminnallisuuteen ja hintakilpailukykyyn. Tutustu tarkemmin puristintuotteiden suunnitteluun.
Kotelot ja ohutlevyosat syntyvät helposti puristamalla
Puristamalla valmistetaan mm. monenlaisia koteloita, häiriösuojia ja erilaisia sähköteknisiä ohutlevyosia. Valmistus on tehokasta ja progressiivinen työkalutekniikka varmistaa tuotteiden tasaisen laadun. Meconet pystyy valmistamaan kilpailukykyisesti niin pieniä kuin suuriakin sarjoja aina kymmenistä kappaleista moniin miljooniin. Raaka-ainerainan leveys voi vaihdella 5 – 600 mm ja paksuus 0,1 – 5 mm välillä. Tarkemmin tietoa puristusteknologioista löydät täältä.
Muotojouset, kiinnittimet ja liittimet tehdään moniluistiautomaateilla
Moniluistiautomaateilla valmistetaan erilaisia pieniä monimutkaisia tuotteita, kuten mm. muotojousia, kiinnittimiä ja liittimiä sähkötuote- ja elektroniikkateollisuudelle. Meconetin käyttämä työkaluteknologia on erittäin kilpailukykyistä ja moniluistiteknologian etuna on erityisesti tehokas raaka-ainekäyttö. Yleisesti käytettyjä materiaaleja ovat teräkset, jousiteräkset, tinapronssit ja muut kupariseosmetallit. Valmistetut osat voidaan pinnoittaa tarpeen mukaan eri menetelmillä sinkittämisestä aina kultaukseen asti.
Komponenttien valmistus ja kokoonpano
Bihler Multicenter -automaateilla voidaan valmistaa useita puristinkomponentteja samanaikaisesti ja yhdistää ne lopuksi suuremmiksi kokoonpanotuotteiksi. Teknologia tarjoaa myös useampia mahdollisuuksia komponenttien liittämiseen toisiinsa esimerkiksi ruuvaamalla, niittaamalla tai hitsaamalla. Voimme esimerkiksi hitsata hopeakontaktipintoja kupari- tai messinkinauhaan.
Kokoonpanoautomaatit soveltuvat erityisesti suurille sarjoille (volyymit yli 10.000 kpl) ja useimmille metallilaaduille (mm. kupari, alumiini, teräs). Ainepaksuus voi vaihdella 0,2- 6,0 mm välillä.
Kysy lisää puristintuotteista
Jätä tarjouspyyntö!Servopuristaminen haltuun, lataa parhaat vinkit
Lue lisää