Mitsubishi Logisnext Europe (MLE) on keskittynyt toimintansa alusta asti vain sähkökäyttöisiin trukkeihin. Päätös osoittautui onnistuneeksi, sillä trukkialan teknologia on siirtymässä kokonaan sähköiseen suuntaan. Vuonna 2013 MLE laajensi valikoimaansa isompiin vastapainotrukkeihin, ja jo seuraavana vuonna markkinoille saatiin ensimmäinen itse suunniteltu vastapainotrukkimalli.
Nykyään MLE valmistaa Järvenpään tehtaallaan (aiemmin Rocla) noin 5 000 vastapainotrukkia vuosittain ja on markkinaosuudeltaan yksi alan suurimmista toimijoista Euroopassa. Meconet toimittaa MLE:lle useita syvävedettyjä osia sekä varasto- että vastapainotrukkeihin.
Suunnittelu on yhteistyötä
MLE:lle tuotekehitysyhteistyö toimittajien kanssa on ratkaisevassa roolissa. Tavoitteena on aina kehittää trukki, joka on paitsi tehokas ja kestävä myös käyttäjäystävällinen ja esteettisesti houkutteleva. Tämä näkyy esimerkiksi MLE:n Evolt 48 -mallissa, joka voitti kansainvälisen Red Dot -muotoilupalkinnon vuonna 2019.
Kun uusi trukkimalli suunnitellaan tai vanhaa päivitetään, prosessi alkaa tiiviillä vuoropuhelulla toimittajien kanssa. Meconetin asiantuntijat tarjoavat suunnittelun alkuvaiheessa ideoita ja vaihtoehtoja, joilla voidaan optimoida valmistusprosessia ja myös kustannustehokkuutta.
“Yhteistyö on sisältänyt myös Meconetin koulutuksia, joissa MLE:n suunnittelijat saavat tietoa uusista teknologioista ja valmistusmahdollisuuksista.”
Esimerkiksi trukkien sivupeltien muotoilussa Meconetin syvävetoteknologiaosaaminen on ollut hyödyksi. Yhteistyö on sisältänyt myös Meconetin koulutuksia, joissa MLE:n suunnittelijat saavat tietoa uusista teknologioista ja valmistusmahdollisuuksista.
“Yhteistyö on kokonaisuus. Kaikki alkaa suunnitteluvaiheesta, jossa olemme MLE:n suunnittelijoiden tukena. Kustannustehokkaiden metalliosien valmistuksen lisäksi Meconet vastaa koko valmistusketjusta siten, että tuotteet toimitetaan pintakäsiteltyinä ja kokoonpantuina (esim. saranat, kahvat, lukot) suoraan MLE:n kokoonpanolinjalle.” Lopulta koko toimitusketjun hallinta on se pääasia tässä yhteistyössä, Meconetin asiakaspäällikkö Vesa Ovaska sanoo.
Laatu, resilienssi ja toimitusvarmuus
MLE odottaa kaikilta toimittajiltaan, että TCO (Total Cost of Ownership) toteutuu, eli hinta, laatu ja tekniikka kohtaavat mahdollisimman optimaalisesti. Kotimaisen tuotannon etu korostuu etenkin toimitusvarmuudessa: Suomessa valmistetut osat ovat logistisesti riskittömämpiä ja tukevat MLE:n tavoitetta ylläpitää häiriötöntä toimintaa. Esimerkiksi raaka-aineiden ja komponenttien saatavuuteen liittyvät haasteet on onnistuttu ratkomaan yhdessä joustavasti.
“Pitkäaikainen kumppanuus perustuu luottamukseen, yhteiseen kehitystyöhön ja kykyyn vastata markkinoiden muuttuviin tarpeisiin”
Myös laatu on kriittinen tekijä. Erityisesti Meconetin toimittamien maalattujen sivuosien kohdalla, joissa pienetkin virheet voivat johtaa kappaleen hylkäämiseen.
“MLE ja Meconet ovat tehneet yhteistyötä yli vuosikymmenen ajan. Tämä pitkäaikainen kumppanuus perustuu luottamukseen, yhteiseen kehitystyöhön ja kykyyn vastata markkinoiden muuttuviin tarpeisiin”, MLE:n hankintajohtaja Simo Kangastupa sanoo.
Aktivoi vinkit! Protot ja piensarjat – uusi vaihde tuotantoon ja tuotekehitykseen
Olemme koonneet sinua varten materiaalin protoista ja piensarjatuotannosta. Hyödynnä vinkit ja optimoi oma tuotantosi ja tuotekehityksesi avullamme!
Lue lisää