Prototyypit eli tuttavallisemmin protot ovat monen kasvuyrityksen ensimmäinen askel teolliseen tuotantoon. Tämä loikka vaatii kuitenkin huolellista ja näkemyksellistä suunnittelua. Me Meconetillä osaamme auttaa kasvavia yrityksiä toteuttamaan unelmansa.
Hyvissä käsissä alusta alkaen
Meillä on osaava asiantuntijatiimi, jolla on kyky ja halu auttaa asiakasta tuotteen suunnittelussa, tuotantomenetelmän valinnassa, hankinnassa ja valmistuksessa. Tavoitteenamme on saada tuotteet yhdessä asiakkaan kanssa sarjatuotantoon ja auttaa asiakasta kasvuun. Meillä on oikeat koneet ja laitteet tuotteiden tehokkaaseen valmistukseen, tietämys ja hankintakanavat raaka-aineille, erikoismateriaaleille ja pintakäsittelyille sekä prosessit laadun ja logistiikan hallintaan.
Alussa on kuitenkin tärkeää, että ymmärrämme asiakkaan odotukset hyvin, jotta voimme jo protovaiheessa huomioida myös sarjatuotannon ja tuotteen elinkaaren vaatimukset.
Sparraava kumppani myötäelää ja vapauttaa resursseja
Olemme Meconetillä tottuneita toimimaan kumppanina kasvuyrityksille ja startup-maailmassa. Osaamisemme vapauttaa esimerkiksi startupin omia resursseja, jotta startupissa pystytään jatkamaan niitä töitä, joissa ovat parhaita. Sekä tietysti keskittymään elintärkeän rahoituksen hakemiseen ja kehittämistyöhön
Asiakkaamme voi huoletta jättää valmistukseen liittyvän projektinhallinnan kokeneen prototiimimme harteille. Meihin voi aina olla yhteydessä ja kysyä rohkeasti ne hankalimmatkin kysymykset, koska kokemuksella niihin voi löytyä hyvinkin helposti vastaukset. Myös tilanteenlukutaito on tärkeää. Pitää nähdä mahdollisuudet, kun lähdetään yhdessä kehittämään tuotetta. Samalla täytyy hallita taloudellinen ajattelu – miten projekti voidaan tehdä taloudellisesti mahdollisimman järkevästi.
Case: Evondos – Lähituotanto vastaa muutosherkkyyteen
Kotimainen Evondos Oy on ollut Meconetin asiakkaana vuodesta 2013. Evondoksen lääkeannostelurobotit varmistavat lääkehoidon laadun ohjaamalla kotihoidon asiakkaan ottamaan aina oikean lääkkeen oikeana annoksena ja oikeaan aikaan. Robotti käyttää apteekin tarjoamaa koneellista annosjakelua, lukee annospussin tekstikentistä lääkkeen antamisajankohdan ja toimii sen mukaisesti. Meconet toimittaa robottiin ohutlevyosat.
Robotissa on paljon liikkuvia osia, joiden pitää olla mitoissaan, jotta laite toimii oikein. Toimittamamme ohutlevyosat ovat niin ikään tarkkuusosia, ja alussa Evondokselle aiheutui haasteita löytää toimittajaa, joka pystyy näin tarkkaan työhön.
Evondoksen Jukka Ylimaa kertoo, että yritys pysyi näiden osien toimituksessa kotimaassa useammastakin syystä. ”Osissa on muutosherkkyyttä ja niiden versiointi elää, kun tulee valmistushaasteita tai erilaisia tarpeita. Jos tuotanto olisi kauempana, muutoksia olisi vaikeaa saada läpi. Valmius ja kyky tehdä muutoksia on toimittajalle tärkeä ominaisuus. Kun vielä ollaan lähietäisyydellä, toimii kommunikointi helpommin.”
Ylimaan mukaan logistiikka vaikuttaa erityisesti protovaiheessa, jolloin osia on tärkeää saada nopeasti kokeiltavaksi.
Evondokselta kiitellään myös tarkkuutta. ”Meconet on parantanut matkan varrella mittauskyvykkyyttään. On ollut selvästi halu saada toimitettua laatua. Jos jokin mitta ei ole pysynyt paikallaan, se on todennettu jo Meconetin päässä, meille toimitetaan vain priimaa.”
Yhteistyö parantaa laatua
Kun tehdään yhteistyötä, lisääntyy tieto molemmin puolin: asiakkaan tuotekehitys ja toimittajan osaaminen. ”Meconetin käsitys laitteestamme ja sen vaatimuksista on kehittynyt koko ajan matkan varrella”, Ylimaa sanoo. ”Meillä on yhteinen käsitys ja pidämme sitä yllä esimerkiksi säännöllisillä palavereilla. Ongelmiin on tartuttu yhdessä.”
”Yhteistyö on se, mitä pitää korostaa, yksinpuhelulla asiat eivät etene, vaan ne ratkeavat yhdessä”, Ylimaa muistuttaa.
Harri Karukoski